Monitor Dell U2414H

Astazi va prezint ultimul model de monitor Dell U2414H/Dell U2414H, vedeta seriei U cu un design frameles ce tinde la idealul de monitor borderless. Un monitor de 23,8” (cu toate ca pe pagina oficiala DELL numele complet al acestui model este Dell UltraSharp24  Monitor – U2414H), un monitor cu aspect discret si elegant ce dispune de o flexibilitate surprinzatoare.

Detaliile oferite de Dell pentru modelul de monitor Dell U2414H sunt urmatoarele:

Punctul focal in jurul caruia “graviteaza” toate elementele estetice ale acestui monitor este usurinta cu care mai multe monitoare  Dell U2414H pot fi alaturate pentru a crea un ansamblu multimonitor (format din 2 sau chiar 3 bucati pentru grafica sau pentru gaming) asa cum se poate observa.

Asa cum am spus mai devreme diagonala acestui model este de 23,8” (60,452 cm) si are dimensiunile de 321,1 x 225 x 185 mm fara suport sau 355,8-485,8 x 539,1 x 185 mm cu suport. Greutatea acestuia fara support fiind de 3,61 Kg. Aveti si posibilitatea de a monta monitorul in perete cu ajutorul gaurilor pentru formatul VESA 100100.  Daca optam pentru folosirea suportulului din dotare si amplasarea monitorului pe masa, birou, etc. atunci va “intra in scena” flexibilitatea sporita a modelului U2414H. Pe langa ajustarea inclinarii display-ului de cca. 22° (tilt) de care dispun o mare parte dintre monitoarele de pe piata, monitorul Dell U2414H/Dell U2414H dispune de ajustarea inaltimii pe cca.130mm si de pivot ce permite rotirea display-ului cu pana la 90° in sens orar sau anti-orar pentru a facilita lucrul in domeniul grafic, sau editare audio/video, dar si pentru creearea unor astfel de ansambluri:

Marginea (border-ul) panel-ului monitorului este foarte ingusta cca. 6,05mm (cea mai redusa din modelele de monitoare existente pe piata conform Dell), element care pe langa faptul ca adauga la eleganta monitorului, “incurajeaza” alaturarea a doua sau mai multe monitoare U2414H. Deasemeni rama monitorului (frame-ul) este foarte subtire de cca.1mm, doar in partea inferioara avind 15mm, datorita necesitatii implementarii controlului OSD. In aceste conditii monitorul Dell U2414H/Dell U2414H poate fi considerat la ora actuala, monitorul care se preteaza cel mai bine la montajele multimonitor.

Interfata de care dispune monitorul este foarte generoasa, avind in vedere destinatia gindita de designer-ii Dell, respectiv grafica. Avem, de la stanga la dreapta, [1] mufa pentru alimentare (monitorul functioneaza cu 74W), [2] suportul pentru bara de sunet Dell (ce poate fi achizitionata separat, daca considerati ca aveti nevoie de acest accesoriu, care consta intr-o incinta atasabila direct monitorului, astfel incat spatiul de lucru nu va mai fi incarcat si de boxe dedicate), [3]&[5] 2xDisplayPort IN/OUT, [4] Mini DisplayPort IN, [6] 2xHDMI, [7] iesire jack 3,5 mm, [8] port USB upstream, [9] 3 porturi USB downstream si K-lock-ul pentru blocarea monitorului. Mentionez ca toate porturile sunt USB 3.0 iar pentru a utiliza cele 3 porturi USB downstream va trebui intai sa conectati portul USB upstream la PC. Observam ca monitorul nu dispune de un port VGA, cei cu o placa video veche neputind utiliza acest monitor.

Monitorul Dell U2414H/Dell U2414H, la fel ca majoritatea monitoarelor de pe piata la ora actuala, este full HD, respectiv rezolutie de 19201080 si o rata de refresh de 60Hz. O luminozitate maxima de 250 cd/mp este asigurata de iluminarea LED-backlit ce ofera o iluminare mai uniforma decat alternativa mai ieftina, LED-edgelit, dar care insa asigura monitoare mai subtiri.

Panel-ul de tip AH-IPS cu o adincime de culoare de 8bit (6+2bitFRC) de care dispune monitorul ofera o calitate superioara a culorilor, acoperind peste 96% din spectrul sRGB cu cele 16,77 milioane de culori pe care le poate afisa. Acest panel are un timp de rapuns de 8ms GTG (Grey To Grey, timpul de tranzitie intre doua nuante de gri) iar finish-ul este de tip coating AG (anti glare) nu glossy, cum e dealtfel si normal pentru un monitor de aceasta destinatie.

Contrastul real  care masoara diferenta in luminozitate dintre o imagine complet alba si una complet neagra, al monitorului Dell U2414H este de 1000:1 specific tehnologiei IPS. Dimensiunea pixel-uluieste de 0,274 mm, sufficient de mic incat sa nu se observe cu ochiul liber la o distanta conforma standardului THX iar unghiul de vizibilitate de 178° atat vertical cat siorizontal contribuie la o experienta de calitate si in multimedia.

Monitorul Dell U2414H/Dell U2414H este ideal pentru birou fiind in principal destinat segmetului profesional budget, dar poate face cu succes in multimedia sau gaming la nivel normal.  Cu design-ul sau discret si minimalist, flexibilitatea sporita de care dispune, dotarile de top, fac din Dell U2414H un monitor de dorit pe birou. Desi pe unii ar putea sa ii deranjeze lipsa unui port VGA sau a incintelor audio, trebuie sa stiti ca acest monitor face parte din segmentul oarecum exclusivist al graficii asistate unde semnalul analog de slaba calitate oferit de portul VGA nu are ce cauta, iar incintele acustice nu sunt un must have. Desi daca sunteti interesati de acest lucru solutia este la indemina, bara de sunet AC511, fiind disponibila online.

O data cu acest model Dell a lansat si modelele de top Dell UP2414Q /Dell UP2414Q de 24 si Dell UP3214Q /Dell UP3214Q de 32 cu ultrarezolutia 4K, respectiv 38402160. Sunt desigur modele exclusiviste, echipate cu acelasi tip de panel AH-IPS, dar la o rezolutie de 4 ori mai mare decit rezolutia full HD, la un pret desigur pe masura. Insa experienta in multimedia sau gaming pentru un monitor 4K e deosebita.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *