Monitor ASUS MX239H

Astazi va voi prezenta modelul de monitor ASUS MX239H/ASUS MX239H. Acesta este unul din monitoarele din seria Designo MX de la ASUS. Dupa cum se poate vedea in imaginea de mai jos are un aspect foarte light, facut parca pentru a fi folosit intr-un birou sau acasa pentru multimedia sau gaming.

Sa analizam detaliile oferite de ASUS pentru modelul de monitor ASUS MX239H.

In primul rand aspectul si dimensiunile. Se poate observa ca cei de la ASUS au dorit sa faca marginile cat mai reduse si mai greu de observat, asta reflectandu-se in rama monitorului (frame-ul) care are o dimensiune de doar 0,8 mm, rezultind asa numitul design frameless si in grosimea acestuia care, in cel mai subtire punct, este doar 14,5 mm. Diagonala monitorului ASUS MX239H/ASUS MX239H este de 23 inch (sau 58,42 cm) iar dimensiunile acestuia sunt 522x392x207mm suportul monitorului fiind inclus in aceste masuratori, de aceea grosimea monitorului apare ca fiind putin peste 20cm. Monitorul este putin mai greu decat media, si anume 3,7 Kg, insa acesta este un detaliu irelevant din punctul meu de vedere, ce dimpotriva poate insemna folosirea partilor metalice intr-o mai mare proportie.

 

In imaginea de mai sus se poate observa interfata monitorului, pe care gasim, in ordine, de la stanga la dreapta, mufa de alimentare(monitorul consuma doar 33W), cele doua porturi HDMI (ideale pentru conectarea la un PC si o consola in acelasi timp), un port VGA, o iesire jack  3,5mm in caz ca se doreste conectarea unor casti la monitor si o intrare jack 3,5 mm pentru cazurile in care monitorul e conectat prin portul VGA care, spre deosebire de HDMI, nu poate transmite sunet.

 

Monitorul ASUS MX239H/ASUS MX239H vine echipat cu doua boxe de 3W Bang &Olfusen ICEpower, un brand renumit, care, daca nu dorim o putere audio mai mare, elimina nevoia unor boxe exterioare. Boxele au un diametru de 32mm si folosesc amplificatoare de 5W per canal pentru a imbunatati calitatea sunetului si camere de rezonanta de 100cc care extind destul de mult gama de sunete care te-ai astepta sa fie emisa de un monitor. Asa cum era de asteptat monitor ASUS MX239H este full HD, cu o rezolutie de 19201080. Luminozitatea maxima este de 250 cd/mp iluminarea fiind de tip LED-backlit ce ofera o iluminare mult mai uniforma si o imagine de o calitate mai ridicata, fata de iluminarea LED-edgelit unde pot aparea neuniformitati.

Monitorul dispune de un panel IPS de ultima generatie  de tip AH-IPS acesta tehnologie oferind o calitate a culorilor mult superioara panel-urilor TN, datorita adincimii de culoare in 6+2bit Hi-FRC si unghiuri de vizualizare mult superioare 178°.

Daca sunteti in cautarea unui monitor pentru birou, filme, navigare pe internet dar si gaming etc. atunci panel-ul AH-IPS este net superior, singurul avantaj al panel-urilor TN raminind doar in timpul de raspuns ceva mai redus. Totusi timpul de raspuns pentru modelul de monitor ASUS MX239H/ASUS MX239H este de doar 5ms GTG (Grey To Grey) timpul in care monitorul poate face trecerea intre doua nuante de gri. Se observa ca nu a fost folosit timpul ISO BWB, timpul de trecere de la negru la alb si inapoi la negru (Black-White-Black). Testele GTG dau timpi de raspuns mai mici decat testele BWB, si de aceea anumite persoane le considera lipsite de importanta, insa din nou, acest amanunt conteaza cu adevarat doar daca sunteti gamer la un nivel foarte ridicat, de competitie, si doriti un timp de raspuns cat mai mic, in orice alt domeniu acest aspect fiind total irelevant.

Monitorul ASUS MX239H/ASUS MX239H dispune de un contrast real 1000:1 Acest contrast indica diferenta in luminozitate dintre o imagine complet alba si una complet neagra. Tehnologia ASCR ajusteaza automat contrastul monitorului in functie de ce este afisat pe ecran. Rata de refresh, sau numarul maxim de cadre pe secunda, este de 75Hz. Dimensiunea unui pixel este de 0.2652 mm, destul de redus incat sa nu fie observabil si monitorul sa ofere o experienta de calitate.

In concluzie alegerea unui monitor ASUS MX239H/ASUS MX239H este ideala pentru home use dar si office, pentru multimedia si gaming la nivel mediu sau peste medie, oferind o calitate exceptionala a imaginii sporita si de un sunet clar, avand totodata un design modern, discret si elegant. Acest model exista si in varianta fara audio de firma ASUS VX239H-W sau cu suportul neeloxat, negru ASUS VX239H.

Puteti opta deasemeni pentru modelul de 27, respectiv ASUS MX279H/ASUS MX279H, care exista, la fel, si in varianta black, fara incinte Bang&Olufssen, ASUS VX279Q, ceva mai ieftina. Daca multimedia este destinatia primordiala a viitorului vostru monitor puteti opta pentru varianta extra-wide de 29, specializata pentru multimedia, in format 21:9, respectiv modelul ASUS MX299Q/ASUS MX299Q.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *